Enkelklachten

Er zijn verschillende klachten die kunnen ontstaan bij jouw enkel. Om erachter te komen welke diagnose hoort bij jouw klachten doen wij gericht onderzoek. Hierbij kijken wij naar jouw enkel maar ook naar de omliggende gewrichten en spieren. Vaak komen de klachten niet alleen voort uit hetgeen waar jij het ongemak ervaart, maar ook uit omliggende spieren, pezen en/of gewrichten.

Wij streven ernaar om je direct bij het eerste gesprek duidelijkheid te geven over jouw klacht en de oorzaak daarvan. Vervolgens vullen wij aan hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen behandelen en op welke manier wij dat gaan doen. Het belangrijkste is namelijk jou zo snel mogelijk van jouw klachten af te helpen en vooral duidelijkheid te geven.

Enkelklachten komen het meeste voor bij het beoefenen van sportactiviteiten. De meest bekende klacht is het zogenoemde inversie trauma (het naar buiten klappen van de enkel). Met als gevolg een verrekking van de enkelbanden (verstuiking) of een grotere verrekking van de enkelbanden wat resulteert in scheurtjes, dit te benoemen als enkelbandruptuur.

Veel voorkomende enkelklachten

  • Pijn aan de binnen en/of buiten zijde van de enkel (drukpijn);
  • blauwkleuring of bloeduitstorting rondom de enkel en voet;
  • het moeilijk kunnen belasten van de voet en enkel (moeilijk kunnen steunen erop);
  • het moeilijk kunnen buigen en strekken van de enkel.
  • Naast deze veel voorkomende klachten kunnen er natuurlijk ook andere klachten ontstaan in en rondom jouw elleboog. Wij helpen jou graag zo snel mogelijk van je klachten af. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij beoordelen jouw klacht, geven je de juiste diagnose en stellen daarbij een bijpassend behandelplan op.