Knieklachten

Er zijn verschillende klachten die kunnen ontstaan bij jouw knie. Om te weten te komen welke diagnose hoort bij jouw klachten, doen wij gericht onderzoek. Hierbij kijken wij naar jouw knie, maar ook naar de omliggende gewrichten en spieren.

Wij streven ernaar je direct bij het eerste gesprek duidelijkheid te geven over jouw klacht en de oorzaak daarvan. Vervolgens vullen wij aan hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen behandelen en op welke manier wij dat gaan doen. Het belangrijkste is namelijk jou zo snel mogelijk van jouw klachten af te helpen en vooral duidelijkheid te geven.

Het kniegewricht krijgt veel soorten krachten te verwerken, omdat het gepositioneerd is tussen enkel en heup. Hierdoor moet de enkel veel stabiliteit creëren. Er zijn verschillende oorzaken die jouw knieklachten kunnen verklaren. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan problemen van de spieren rondom jouw knie, meniscusklachten, kruisbandletsel, klachten rondom de knieschijf en slijtage van het kniegewricht.

Veel voorkomende knieklachten

  • pijnklachten (stekend, zeurend);
  • stijfheid van de knie;
  • het gevoel van op slot schieten;
  • het doorzakken van de knie;
  • het gevoel van instabiliteit tijdens staan, lopen en/of sporten.
  • Naast deze veel voorkomende klachten kunnen er natuurlijk ook andere klachten ontstaan in en rondom jouw knie. Neem bij klachten gerust contact met ons op. Wij beoordelen jouw klacht, geven de juiste diagnose en stellen daarbij een bijpassend behandelplan om jou zo snel mogelijk van de klachten af te helpen.