Heupklachten

Er zijn verschillende klachten die kunnen ontstaan bij jouw heup. Om erachter te komen welke diagnose hoort bij jouw klachten, doen wij gericht onderzoek. Hierbij kijken wij naar jouw heup maar ook naar de omliggende gewrichten en spieren.

Wij streven ernaar je direct bij het eerste gesprek duidelijkheid te geven over jouw klacht en de oorzaak daarvan. Vervolgens vullen wij aan hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen behandelen en op welke manier wij dat gaan doen. Het belangrijkste is namelijk jou zo snel mogelijk van jouw klachten af te helpen en vooral duidelijkheid te geven.

Heup- en liesklachten kunnen door verschillende redenen worden veroorzaakt. De klachten kunnen ontstaan door overbelasting, slijtage in de heup, door een combinatie van lage rugklachten, of een verkeerde houding in het dagelijkse leven of tijdens het sporten.

Veel voorkomende heupklachten

  • pijn rondom de heup of in de liesstreek;
  • stijfheid van het heup gewricht bij het buigen van heup (wanneer je je schoenen bijv aandoet);
  • het doorzakken van de heup bij staan en/of lopen;
  • uitstralende zeurende pijn naar de lage rug of het stuitje.
  • Het heupgewricht is een gewricht waar veel spieren en pezen aanhechten. Daarnaast is het een enorm stevig gewricht en kan het veel drukkrachten verdragen. Mocht je toch klachten rondom de heup ervaren, neem gerust contact met ons op. Wij beoordelen jouw klacht en geven jou daarbij de juiste diagnose en stellen een bijpassend behandelplan om jou zo snel mogelijk van jou klachten af te helpen.