Schouderklachten

Er zijn verschillende klachten die kunnen ontstaan bij jouw schouder. Om erachter te komen welke diagnose hoort bij jouw klachten, doen wij gericht onderzoek. Hierbij kijken wij naar jouw schouder en  ook naar de omliggende gewrichten en spieren.

Wij streven ernaar je direct bij het eerste gesprek duidelijkheid te geven over jouw klacht en de oorzaak daarvan. Vervolgens vullen wij aan hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen behandelen en op welke manier wij dat gaan doen. Het belangrijkste is namelijk jou zo snel mogelijk van jouw klachten af te helpen en vooral duidelijkheid te geven.

Schouderklachten komen erg veel voor. Er wordt namelijk veel gevraagd van het schoudergewricht. In de schouder moet een balans zijn tussen stabiliteit en mobiliteit (beweeglijkheid). Omdat we met onze handen zoveel mogelijk posities moeten kunnen bereiken, is het schoudergewricht een mobiel en complex gewricht. Diverse oorzaken spelen een rol bij schouderklachten.

Veel voorkomende klachten zijn, het inklemmen van pezen en/of slijmbeurs tegen het schouderdak (ook wel subacromiaal pijnsyndroom genoemd. Dit gebeurt met name wanneer de arm omhoog wordt getild. Ook komt het voor bij mensen die veel met hun armen bewegen voor bijvoorbeeld werk en/of tijdens het sporten. Belangrijk is dus de juiste balans te creëren tussen stabiliteit en mobiliteit in het schoudergewricht.

Veel voorkomende schouderklachten

  • Pijn of drukpijn rondom de schouder;
  • het omhoog bewegen van de arm zijwaarts of voorwaarts voelt pijnlijk;
  • pijn aan de schouder bij werk of sport;
  • een vermoeid zeurend gevoel rondom de schouder in rust of bij bewegen;
  • uitstralend gevoel rondom de schouder/arm.
  • Naast deze veel voorkomende klachten kunnen er natuurlijk ook andere klachten ontstaan in en rondom jouw schouder. Wij helpen jou graag zo snel mogelijk van je klachten af. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij beoordelen jouw klacht, geven je de juiste diagnose en stellen daarbij een bijpassend behandelplan op.